Kurser og aktiviteter

Aarhus Børnehøjskole udbyder kurser indenfor Gastronomi, Leg og teknologi, Kunst og Håndværk, Musik og Drama

Indenfor disse områder udbyder vi i foråret en række kurser. Læs om dem her, og tilmeld dig dem her.

Sang og sammenspil
Formålet med kurset er at lære børnene at synge og spille sammen. Undervisningen bliver både “individuel” instrument- og/eller sanglære samt sammenspil. Der bliver mulighed for at rotere mellem instrumenter, så børnene får prøvet lidt forskelligt. Vi gerne slutte af med en lille koncert for de andre børn og forældre. Kurset er for alle, uanset om man er nybegynder eller øvet.

Tidspunkt: Om torsdagen fra d. 8. april til og med 31. maj
Aldersgruppe: 10-13 år

Undervisere: Regitze Ravnsbæk-Toft, Anna Ingeborg Hoff, Maja Hørslev Sørensen, Jakob Elming, Jes Jørgensen og Michael Breinholt.
Mad fra hele verden
De søde, sure, salte og bitre smagssanser kommer i brug når vi skal møde Italien, USA, Afrika, Asien. Vi skal møde forskellige kulturer, lære at spise med pinde og blive kloge på hvordan de forskellige lande spiser og hvilke traditioner de har. Vi skal lave mad i alle verdens farver fra dagens forskellige måltider. Derudover skal vi udfolde os kreativt, lære at anrette flot og pynte op i landets farver.

Tidspunkt: Om onsdagen fra d. 7.marts til d. 30. maj.
Aldersgruppe: 6-13 år

Undervisere: Helene Zakariasen, Malene Boye, Malene Kallestrup, Elisabeth Clausen og Kathrine Storm.

Genbrugskunst
Vi ønsker med dette kursus at skærpe vores nysgerrighed på, hvad man kan skabe ud af gamle ting og sager fra gemmerne, hvis blot man bruger sin fantasi. Vi sætter fokus på problematikkerne ved, at vi lever i et forbrugersamfund, hvor ting hurtigt mister sin værdi. Vi ønsker derfor at oplyse børn om bæredygtighed og lære dem hvordan kasserede ting nemt kan få ny værdi og ny funktion og vigtigst af alt: omdannes til kunst! Vi skal skabe kunstværker både i fællesskab og individuelt. Vi skal arbejde med materialer lige fra affald, eksempelvis mælkekartoner og æggebakker til gamle stole, malerier og hvad man ellers kan finde af kasserede ting. Der vil både være åbne opgaver, hvor kun fantasien sætter grænser og bundede opgaver med afsæt i et fast tema, materiale eller lign. Kurset byder muligvis på en eller flere udflugter til eksempelvis en genbrugsbutik, reuse eller et kunstmuseum. Kurset rundes af med en fernisering af kunstværkerne, hvor børnene får lov til at fortælle om deres værker.

Tidspunkt: Om onsdagen fra d. 7.marts til d. 30. maj.
Aldersgruppe: 6-13 år

Undervisere: Tabita Anemone Lyngdrup Madsen, Kristine Dahl Nielsen, Sine Old Jensen og Christina Stengaard Christensen.

Lego mindstorms
Lego mindstorms er lego teknik med det tvist, at man ikke bare kan tænde og slukke for en motor. Man kan også programmere den til at være tændt i 1 sekund eller 10 sekunder og få den til at skifte retning og hastighed.
Vi prøver at blive klogere på, hvordan vi kan styre sådanne ting ved simpel programmering, og hvad vi kan bruge det til.
Kurset er for alle, ligegyldigt om man du har erfaring eller ej. Alle vil blive udfordret!

Tidspunkt: Torsdage fra d. 8. marts til d. 19. april
Aldersgruppe: 8-13 år.

Undervisere: Jeppe Henrichsen, Niklas Feldbak, Kenneth Nonbo og Sebastian Bach.

Filosofi i børnehøjde – Tag på eventyr med “Den lille Prins”
Vi vil gerne give dit barn muligheden for bare at være et barn sammen med andre børn – og en lille prins, som har lært at ”Kun med hjertet kan man se rigtigt. Det væsentlige er usynligt for øjet.” Gennem højtlæsning og filmvisning af eventyret Den Lille Prins, vil vi gerne skabe et ånderum, hvor vi ikke skal leve op til præstationskulturens strenge krav, men bare være sammen, undre os sammen og stille tusindvis af filosofiske spørgsmål. Og hvem ved – måske finder vi svaret i hjertet?
Vi kan lokke med ro, søde sager og stjernestøv

Tidspunkt: Torsdage fra d. 26. april til og med d. 31. maj.
Aldersgruppe: 6-9 år.

Undervisere: Anne Kirstine Vad Knudsen og Fransiska Sejten.

Guitar
Kurset Guitar er for dig, der gerne vil lære at spille guitar. Vi lærer både akkorder, tabs og noder. Du kan læse at spillede lækre soloer eller gode singer-songwriter sange. Undervisningen foregår på hold af max. 3 personer. Her plads til alle fra nybegyndere til øvede. Vi inddeler holdene, så børnene passer sammen efter niveau. Børnehøjskole råder over guitarer, som kan lånes i perioden kurset varer.

Tidspunkt: Onsdage fra d. 25. april til d. 30. maj
Målgruppe: 9-13 år.

Undervisere: Jacob Solsø Holm

Priser for kurser på Aarhus Børnehøjskole

Der er en deltagerbetaling for de fleste kurser og aktiviteter på Aarhus Børnehøjskole. Deltagerbetalingen går til at dække udgifterne ved kurset og almindelig drift af Aarhus Børnehøjskole.

Priserne varierer efter kursernes længde og behov for materialer.

Muligheder for økonomisk støtte

Vi har en politik om, at Aarhus Børnehøjskole skal være for alle, derfor er der forskellige muligheder for at modtage økonomisk støtte til et kursus på Aarhus Børnehøjskole.

Ansøg om friplads ved Aarhus Børnehøjskole

Har dit barn ikke et fritidspas fra Aarhus Kommune, kan I sende en ansøgning om en friplads til os på info@boernehoejskole.dk. Vi tildeler i nogle tilfælde fripladser, hvis vi vurderer, at der er reel brug for økonomisk støtte for, at barnet kan deltage i kurset eller en deltagelse på Aarhus Børnehøjskole på andre måder vil være godt for barnet. Det kan søges friplads af økonomiske eller særlige pædagogiske årsager.

Alle ansøgninger behandles med respekt og fortrolighed. Ansøgningerne behandles af forstanderen og styregruppen for Aarhus Børnehøjskole. Der er ingen garanti for at få en friplads ved ansøgning.

Der er maksimum 5 fripladser på Aarhus Børnehøjskole.

Har I spørgsmål til mulighederne for støtte så kontakt os på info@boernehoejskole.dk.