Hvad er Aarhus Børnehøjskole?
Aarhus Børnehøjskole er for børn i alderen 6 – 13 år og ligger på Nørre Allé 44 i hjertet af Aarhus. Det er et levende hus med kreative kurser og læringsaktiviteter fordelt over hele ugen, året rundt. Her vil vi gøre verden større for de mindste. Det skal ske ved at lade børn møde højskoletankerne om fællesskab, dannelse og værdighed på baggrund af et folkekirkeligt ståsted.
Vi vil give børn et sted, hvor de kan øve sig i at være nysgerrige på sig selv, på hinanden og på livet. Børnehøjskolen er for alle – uanset hvem du er, eller hvad du tror på.

Vi tilbyder kurser og undervisning inden for områderne:

- Kunst og Håndværk
- Musik og Drama
- Leg og Teknologi
- Gastronomi

Her kan man lære noget, men endnu vigtigere: være noget for andre i et fællesskab, hvor det ikke handler om at vise, hvad man kan, men være den man er. Aarhus Børnehøjskole er drevet af den folkekirkelige organisation KFUM og KFUK i Aarhus.

Hvordan foregår en dag på Aarhus Børnehøjskole?
Børnehøjskolen åbner klokken 15.30. Her er børnene velkomne til at hænge ud, spille et spil med kammeraterne eller en af de voksne, bruge værkstederne, spise en snack eller andet. Vi dyrker det store fællesskab ved at starte dagen med en fællessamling med fællessang, fortællinger og snak om stort og småt inden undervisningen begynder. Vi spiser sammen på børnehøjskolen, og slutter dagen med en fællessamling med fællessang og fadervor.

16.00 Fællessamling med fællessang, fortællinger og snak
16.20 Undervisning på holdene
18.00 Fællesspisning
18.30 Oprydning
18.35 Fællessamling med fællessang, fadervor og afslutning på dagen
18.45 Tak for i dag og på gensyn

Hvem driver Aarhus Børnehøjskole?
Aarhus Børnehøjskole er drevet af den folkekirkelige børne- og ungdomsorganisation KFUM og KFUK i Aarhus.

Det oplever børnene ved:

- Vi slutter dagen med et fadervor
- At vi nogle gange hører vi en fortælling fra bibelen
- At nogle af de frivillige står på samme ståsted
- At vi udfordrer hinanden til at være noget for andre
- At vi tør sætte ord på tro ved fx at tale om religiøse og eksistentielle emner

Det mærker børnene ved:

- At vi ser alle mennesker som værdifulde i sig selv: her skal alle føle sig velkommen præcis, som de er
- At vi møder dem med tillid, glæde og ansvar
- At vi forventer, at vi behandler hinanden ordentligt og er gode kammerater
- At vi taler pænt med hinanden

Hvor ligger Aarhus Børnehøjskole?
Aarhus Børnehøjskole ligger i hjertet af Aarhus. Nørre Allé 44, 8000 Aarhus C.

Hvordan kommer jeg i kontakt med Aarhus Børnehøjskole?
I er altid velkomne til at skrive til os på info@boernehoejskole.dk eller ringe til forstanderen på 60214400.

Kan man få økonomisk støtte?
Vi har en politik om, at Aarhus Børnehøjskole skal være for alle. Derfor vælger vi nogle gange, at give økonomisk støtte til et kursus på Aarhus Børnehøjskole. Nogle gange støtter vi med en gratis plads på et kursus og andre gange med et tilskud til betalingen.
Ønsker I at søge økonomisk støtte, skal I sende en ansøgning til os på info@boernehoejskole.dk. Vi tildeler økonomisk støtte, hvis vi vurderer, at der er reel brug for økonomisk støtte for, at barnet kan deltage i kurset eller en deltagelse på Aarhus Børnehøjskole på andre måder vil være godt for barnet.
Der kan søges økonomisk støtte af flere årsager: økonomiske årsager eller særlige pædagogiske årsager.
Alle ansøgninger behandles med respekt og fortrolighed. Ansøgningerne behandles af forstanderen og styregruppen for Aarhus Børnehøjskole. Der er ingen garanti for at få økonomisk støtte ved ansøgning. Der er maksimum 5 børn, der modtager økonomisk støtte pr. sæson på Aarhus Børnehøjskole.

Kan mit barn tage en bus til Aarhus Børnehøjskole?
Vi arrangerer en ”Gåbus” fra busgaden hver dag, der er undervisning på børnehøjskolen. ”Gåbussen” er en underviser eller forstanderen, der står i busgaden med stort skilt, hvor der står ”Gåbus til Aarhus Børnehøjskole”.

Her står vi fra kl. 15.10 til kl. 15.40. Vi samler de børn op, der kommer med bussen og står af i busgaden. Kl. 15.40 går vi i samlet flok ned til børnehøjskolen og sikrer at alle kommer sikkert frem.
Vi følger også gerne børnene til bussen efter undervisning.
Man skal melde sig til ”Gåbussen” ved at sende en SMS til 60214400 eller en mail til jacob@boernehoejskole.dk seneste kl. 10.00 på dagen.

Afbud eller sygdom
Er barnet syg eller af andre årsager forhindret i at komme til undervisningen, skal I melde afbud på 60214400 eller jacob@boernehoejskole.dk

Parkering
Der er 3 parkeringspladser ved børnehøjskolen til gratis afbenyttelse, hvis der er plads. Parkeringspladserne er forbeholdt frivillige og børn og forældre på børnehøjskolen.

Læs vores privatlivspolitik lige her.

Kan man leje Aarhus Børnehøjskole?
Ja, vi udlejer gerne lokalerne til møder, arrangementer eller lignende. Se vores afsnit om leje i menuen “Leje”.

Er det virkelig frivillige, der driver Aarhus Børnehøjskole?
Aarhus Børnehøjskole drives af ca. 40-50 engagerede frivillige, der underviser go sidder i udvalg. Der er ansat en forstander, en fundraiser og en oldfrue på børnehøjskolen. Læs mere om vores tanker om frivillighed i menuen “Frivillig”.

Hvordan er hygiejnen på Aarhus Børnehøjskole?
Læs vores kontrolrapporter her.