FAQ

Hvem driver Aarhus Børnehøjskole?

Aarhus Børnehøjskole er en del af den folkekirkelige børne- og ungdomsorganisation KFUM og KFUK i Aarhus.

Det oplever børnene ved:

– Vi slutter dagen med et fadervor
– At vi nogle gange hører vi en fortælling fra bibelen
– At nogle af de frivillige står på samme ståsted
– At vi udfordrer hinanden til at være noget for andre
– At vi tør sætte ord på tro ved fx at tale om religiøse og eksistentielle emner

Det mærker børnene ved:

– At vi ser alle mennesker som værdifulde i sig selv: her skal alle føle sig velkommen præcis, som de er
– At vi møder dem med tillid, glæde og ansvar
– At vi forventer, at vi behandler hinanden ordentligt og er gode kammerater
– At vi taler pænt med hinanden

Kan mit barn tage en bus til Aarhus Børnehøjskole?

Vi arrangerer en ”Gåbus” fra busgaden hver dag, der er undervisning på børnehøjskolen. ”Gåbussen” er en underviser eller forstanderen, der står i busgaden med stort skilt, hvor der står ”Gåbus til Aarhus Børnehøjskole”.

Her står vi fra kl. 15.10 til kl. 15.40. Vi samler de børn op, der kommer med bussen og står af i busgaden. Kl. 15.40 går vi i samlet flok ned til børnehøjskolen og sikrer at alle kommer sikkert frem.
Vi følger også gerne børnene til bussen efter undervisning.
Man skal melde sig til ”Gåbussen” ved at sende en SMS til 60214400 eller en mail til jacob@boernehoejskole.dk seneste kl. 10.00 på dagen.

Kan man få økonomisk støtte?

Vi har en politik om, at Aarhus Børnehøjskole skal være for alle. Derfor vælger vi nogle gange, at give økonomisk støtte til et kursus på Aarhus Børnehøjskole. Nogle gange støtter vi med en gratis plads på et kursus og andre gange med et tilskud til betalingen.
Ønsker I at søge økonomisk støtte, skal I sende en ansøgning til os på info@boernehoejskole.dk. Vi tildeler økonomisk støtte, hvis vi vurderer, at der er reel brug for økonomisk støtte for, at barnet kan deltage i kurset eller en deltagelse på Aarhus Børnehøjskole på andre måder vil være godt for barnet.
Der kan søges økonomisk støtte af flere årsager: økonomiske årsager eller særlige pædagogiske årsager.
Alle ansøgninger behandles med respekt og fortrolighed. Ansøgningerne behandles af forstanderen og styregruppen for Aarhus Børnehøjskole. Der er ingen garanti for at få økonomisk støtte ved ansøgning. Der er maksimum 5 børn, der modtager økonomisk støtte pr. sæson på Aarhus Børnehøjskole.

Afbud eller sygdog

Er barnet syg eller af andre årsager forhindret i at komme til undervisningen, skal I melde afbud på 60214400 eller jacob@boernehoejskole.dk

Parkering

Der er 3 parkeringspladser ved børnehøjskolen til gratis afbenyttelse, hvis der er plads. Parkeringspladserne er forbeholdt frivillige og børn og forældre på børnehøjskolen.

Er det virkelig frivillige, der driver Aarhus Børnehøjskole?

Aarhus Børnehøjskole drives af ca. 40-50 engagerede frivillige, der underviser go sidder i udvalg. Der er ansat en forstander, en fundraiser og en oldfrue på børnehøjskolen. Læs mere om vores tanker om frivillighed i menuen “Frivillig”.