Et magisk sted

I hjertet af Aarhus ligger Nørre Alle. Her er altid fyldt med mennesker, for gaden er en af byens mest travle. Midt på den travle gade ligger der et hus, der ikke er som alle andre. Hvis man tør vove sig nærmere de store vinduer og stiller sig på tæer og kigger ind, opdager man hurtigt, at det ikke er de voksne, der bestemmer og styrer legen. Det er børnene.

Huset er et sted, hvor alle kan lege med, og hvor alle bliver set – selv hvis man leger gemmeleg. Her handler det ikke om at være den bedste, største, hurtigste eller stærkeste, men om at være noget for andre, og derigennem blive noget for sig selv.
I huset er alle velkomne, uanset om man har blå, grønne eller brune øjne. Vi hilser med high-fives og brede smil, og her vokser du, selvom du ikke har taget de voksne med.

Det store hus hedder Aarhus Børnehøjskole, og vi tror på, at selv store ting kan skabes i det små, og af de små. Vores drøm er at gøre verden større for de mindste, selvom man ser det hele i børnehøjde.
Sammen skaber vi aktiviteter, hvor leg og læring går hånd i hånd. Vi laver alt fra musik og teater til madlavning og spil. Her skal vi have det sjovt og møde nye venner for at opdage, at alle er en brik i et unikt puslespil.

Her snakker vi ikke om prøver og præstationer. For os er det eneste præstationsfremmende at give børn et frirum, hvor vi gennem leg skal lære, skabe og udforske. Her er børnene frie – frie til at tage ansvar, skabe fællesskaber og være nysgerrige på livet. Men vigtigst af alt, så skal vi alle opleve, at vi er værdifulde sammen, uanset hvem man er og hvor man kommer fra.

Aarhus Børnehøjskole er en del af den folkekirkelige børne- og ungdomsbevægelse KFUM & KFUK. Aarhus Børnehøjskole er for alle – uanset hvem du er eller hvad du tror på. Vi skaber sammen et frirum med plads til nysgerrighed over hvad det vil sige at være menneske skabt i verden – hver for sig og sammen med andre.