Bliv Frivillig

Aarhus Børnehøjskole har brug for en masse frivillige

Som frivillig på Aarhus Børnehøjskole bidrager du til, at børnene stifter bekendtskab med højskoletankerne om dannelse, fællesskab og værdighed i et miljø, der er præget af nysgerrighed, fordybelse og samskabelse. Dette indbyder til en levende debat om, hvordan vi laver højskole for børn. Der er flere måder at engagere sig som frivillig hos os. Vi har undervisere, som er med til at facilitere kurserne for og med børn, og udvalg som er med til at skabe gode rammer om børnehøjskolen. Som frivillig hos os, kommer du til at opleve et fællesskab, hvor vi arbejder sammen om at gøre verden større for de mindste. Som frivillig får du også selv mulighed for opleve dele af højskolelivet, som blandt andet byder på fællesspisning og -sang.

• På Aarhus Børnehøjskole ønsker vi at skabe et kreativt miljø for frivillige præget af muligheder for at udleve sine (faglige) kvaliteter, nørdede interesser, ideer og tanker – med ønsket om at danne og udvikle andre og sig selv som menneske.
  • Fællesskab er et nøgleord for os, og derfor tilbyder vi fællesaftener, fester i forbindelse med sæsonafslutning og kursusdage for frivillige.
  • Som frivillig hos os har du også mulighed for at sætte dine interesser i spil, om det er indenfor kommunikativt arbejde eller lysten til at spille guitar med børn.
  • Vi forventer, at du som underviser ønsker at gøre en forskel for og med de børn, som kommer i huset og at du kan arbejde på grundlag af Aarhus Børnehøjskoles værdier, formål og pædagogik.
  • Vi forventer at du deltager i de møder som dit undervisningsteam aftaler og kursusdagene, hvor du underviser. Derudover, vil der også være undervisningsdage og sparringsaftener, sammen med de andre frivillige.
  • Vi forventer, at du deltager i møderne i udvalget. Der er typisk 1 møde om måneden.
  • Der vil komme opgaver mellem møder, som vi forventer du tager en del af ansvaret for at løse.
  • Vi forventer, at du vil være medfortæller af børnehøjskolens fortælling og udvikling.
  • Vi forventer ikke, at du er ekspert på områderne, men at du har mod til at prøve dig frem.

Styregruppen varetager – i tæt samarbejde med forstanderen – Aarhus Børnehøjskoles ledelse, og refererer til bestyrelsen for KFUM og KFUK i Distrikt Aarhus. Styregruppen har det overordnede ansvar for Aarhus Børnehøjskoles organisering, udvikling, økonomi, drift og agerer arbejdsgiver for forstanderen.

Frivilligeudvalget er ansvarlig for at sikre, at det er attraktivt at være frivillig, f.eks. gennem afholdelse af fællesarrangementer, højskoleaftener mv. Derudover har de også ansvaret for uddannelse af undervisere og facilitering af løbende evaluering og forbedring.

Kommunikationsudvalget  er ansvarlig for al ekstern kommunikation. Hjælper også gerne os andre med intern kommunikation.

Bygningsudvalget  er ansvarlig for Nørre Allé 44, både selve bygningen, rum og indretning.

Eventudvalget  er ansvarlig for at koordinere alle events og aktiviteter, der ikke er faste kurser, f.eks. Festuge, Efterårsferiehøjskole, Sommerhøjskole.

Kursusudvalget er ansvarlig for at igangsætte og koordinere alle faste kurser

Vil du være frivillig?

Så tøv endelig ikke med at kontakte os!

Skriv en besked om hvem du er og hvor i organisationen, du gerne vil bidrage.

Du kan også se, hvor vi mangler frivillige på frivilligjob.dk

Har du lyst til at være frivillig, men kan ikke binde dig på længere sigt, har vi også altid brug for frivillige madlavere. Skriv en besked for at høre mere.

VI GLÆDER OS TIL AT HØRE FRA DIG!